Pensasaitaa valitsemassa
Valkoinen Koti
Valkoinen Koti
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 250 cm.Lehdistö: Kiiltävä, syksyllä useimmiten loistavan punainen.Kukinta: Valkoiset, miedosti pihlajalle tuoksuvat kukinnot avautuvat kesäkuussa.Marjat: Loppusyksyllä kypsyvät mustat marjat soveltuvat mehuksi ja hilloihin esim. omenan kanssa. Mehu tummanpunaista.Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo, kuiva–tuore, keskiravinteinen. Laji on melko vaatimaton kasvualustan suhteen, mutta se suosii tuoretta läpäisevää multamaata. Marjasato runsain auringossa.Vyöhykkeet: I–V(VI).
  • 200 cm.Lehdistö: Kiiltävä, tummanvihreä, syysväri upean keltainen–punainen.Kukinta: Lähes huomaamattomat vaaleat kukat alkukesällä.Marjat: Kypsinä mustat marjat ovat syömäkelvottomat.Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo; alusta kuiva–tuore, keskiravinteinen ja läpäisevä.Vyöhykkeet: I–V.Leikkaus: Vanhat yksittäispensaat nuorennetaan mieluiten harventamalla varhain keväällä, mutta aidat uusitaan alasleikkaamalla.
  • 250 cm.Lehdistö: Rehevä; lehdet ja varret ovat tumman violetinpunaiset koko kasvukauden.Kukinta: Punertavanvalkoiset kukat avautuvat kesä–heinäkuussa.Hedelmät: Loppukesällä oksilla erottuvat tummahkonpunaiset siementuppilot, jotka jäävät kiinni oksiin talveksi.Kasvupaikka: Aurinko–varjo, kuiva–kostea, keskiravinteinen.Vyöhykkeet: I–IV(V).Leikkaus: Pensas kestää hyvin alasleikkauksen ja sopii leikattaviin aitoihin.
  • 400 cm.Lehdistö: Vaaleanvihreä, syksyllä keltainen. Sinänsä vaaraton härmäsieni tarttuu lehtiin kuivina kesinä etenkin Etelä-Suomessa.Kukinta: Kesäkuun puolivälissä vaaleahkon keltaiset pikkukukat.Siemenet: Palkojen sisällä kypsyvät siemenet ovat lievästi myrkyllisiä, mutta ne varisevat pian.Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo, kuiva–tuore, keski- tai niukkaravinteinen, läpäisevä.Vyöhykkeet: I–VIII.

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.