Oilia
minnasaari1
minnasaari1

Oilia

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • Kui Kui

Ohjeet

    Appelsiini - Citrus Aurantium var.dulcis
    Appelsiiniöljy on tuoksultaan raikas ja rentouttava. Ominaisuuksiltaan appelsiini on mielialaa kohottava ja  hermostuneisuutta vähentävä. Appelsiinöljyä voidaan käyttää vatsa- ja kuukautiskipujen hoitoon,  ruoansulatuksen edistämiseen ja ruokahalun lisäämiseen.

    Basilika - Ocimum basilikum crispum
    Basilikaöljy kirkastaa ajatuksia, helpottaa päänsärkyä ja väsymystä. Basilika vahvistaa hermoja ja laukaisee jännityksiä sekä rentouttaa lihaksia.
    Basilikan sanotaan "tuovan rahaa luokseen", mutta se myös luo onnellisuutta, rauhaa ja sympatiaa ihmissuhteissa. 

    Bentsoe - Styrax benzoin
    Bentsoen tuoksu on lämpimän puinen ja vaniljainen. Bentsoe on ominaisuuksiltaan verenkiertoa parantava, henkilökohtaista voimaa vahvistava ja mielialaa kohottava. Bentsoeöljyllä on jo perinteisesti karkoitettu pahoja henkiä ja lähestytty korkeampia voimia. 

    Bergamotti - Citrus bergamia
    Tuoksultaan virkistävän sitruksinen bergamotti auttaa masennuksen, jännitysten tai univaikeuksien hoitamisessa. Bergamotti on ominaisuuksiltaan stressiä laukaiseva ja mielialaa kohottava. Bergamottia käytetään myös akneihon hoitoon.

    Eukalyptus - Eucalyptus globulus
    Eukalyptuksella on raikas ja virkistävä tuoksu. Eukalyptusöljyä käytetään huoneilman ja yleensä ilmapiirin raikastamiseen ja puhdistamiseen. Eukalyptus on oikea hengitysteiden superöljy, se aukoo tukkeumia ja helpottaa flunssaista oloa. Myös lihasjännityksen poistamiseen eukalyptusta voi käyttää. Mielen tasolla öljy kirkastaa ajatuksia ja rauhoittaa ja tasapainottaa tunteita ja mieltä. 

    Fenkoli - Foeniculum vulgare
    Fenkoliöljy tuoksuu raikkaalta anikselta. Se on ominaisuuksiltaan antiseptinen, aineenvaihduntaa kiihdyttävä, nesteitä poistava ja lihasjännityksiä laukaiseva. 

    Frankinsensi - Boswellia carteri
    Frankinsensiöljy on puhdistava ja rauhoittava eteerinen öljy. Se toimii hyvin myös meditaatiossa, henkisiä pyrkimyksiä edistäen.

    Geranium - Pelargonium graveolens
    Geraniumiun eli pelargonian lämmin ja aurinkoinen tuoksu kohottaa mielialaa, poistaa jännitystä, lievittää masennusta ja tasapainottaa hormonituotantoa. Geraniumin eteerisellä öljyllä on onnellisuutta lisäävä ominaisuus.

    Greippi - citrus x paradisi
    Greippiöljyllä on mielialaa kohottava ja masennusta lievittävä vaikutus. Tämä eteerinen öljy tekee hyvää stressaantuneelle mielelle. Greippi on voimakas puhdistaja, siksi sitä käytetään puhdistusriiteissä.

    Inkivääri - Zingiber officinale
    Inkivääri toimii immuniteettia vahvistaen ja verenkiertoa elvyttäen. Se liitetään myös seksuaalisuuteen, rakkauteen, rohkeuteen ja aineelliseen hyvinvointiin.

    Jasmiini - Jasminum officinale
    Jasmiini on luovuuden ja seksuaalisuuden öljy, joka kohottaa mielialaa ja rentouttaa. Jasmiiniöljy on hyödyllinen myös PMS-oireissa, kuukautiskivuissa, synnytyksen helpottamisessa ja synnytyksen jälkeisen masennuksessa.

    Kamomilla - Anthemis nobilis
    Lempeä ja hellävarainen kamomilla rauhoittaa, tyynnyttää ja lievittää kipua. Kamomillan eteeristä öljyä voidaan käyttää ihon hoitoon ja muunlaiseenkin puhdistukseen. 

    Kanelinlehti
    Kanelinlehtiöljy helpottaa verenkierto-ongelmia, ruoansulatusta, reumaoireita, fyysistä uupumusta ja voimattomuutta.

    Kardemumma - Elettaria cardamomum
    Paitsi että mausteinen kardemumma sopii keittiön tuoksuttamiseen, se myös korostaa sensuaalisuutta, vahvistaa hermoja ja lievittää väsymystä.

    Kataja - Juniperus communis
    Katajaöljyllä on voimakas puhdistava ja suojaava ominaisuus. Kataja myös lievittää lihas- ja nivelkipuja. 

    Korianteri
    Korianteri sopii mm. lapsille hammassäryn ensiapuun. Korianterin eteerinen öljy vaikuttaa  aineenvaihduntaa nopeuttavasti, lihaksia notkistavasti ja väsymistä ehkäisevästi. Tätä öljyä käytetään rakkauteen ja parantamiseen tarkoitetuissa sekoituksissa. 

    Laventeli - Lavandula angustifolia
    Laventeli on erittäin monikäyttöinen eteerinen yleisöljy, jolla hoidetaan lukemattomia fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja. Laventeliöljystä on usein apua, jos ei ole muuten varma minkä öljyn valita. Laventeli on fyysisesti ja psyykkisesti tasapainottava, rauhoittava, puhdistava ja kipuja lievittävä. Se on tehokas ja ihon uusiutumista nopeuttava hoitoöljy, joka mm. hoitaa palovammoja ja haavoja. 
    Rauhoittava vaikutus ulottuu myös sydämen toimintaan ja verenkiertoon: laventeli rauhoittaa sydämentykytystä, lisälyöntisyyttä ja rytmihäiriöitä. Laventelilla hoidetaan myös riippuvuustiloja, pakkomielteitä ja traumoja sekä tasapainotetaan levottomuutta, masennusta ja hermostuneisuutta.
    Laventelia voidaan käyttää unten maille valmistavana kylvyssä tai jalkapohjiin ja solar pleksukseen hierottuna. Pieniä öisin herääviä lapsia laventeliöljy auttaa vaipumaan takaisin uneen.
    Laventeli on yksi niistä harvoista öljyistä, joita ei tarvitse laimentaa.
    Yhdistelmiä
    Geranium + laventeli: sienikasvu
    Rosmariini + laventeli: mustelmat
    Frankisensi + laventeli: astman hoito
    Meirami + laventeli: reumasärky, hermosärky

    Limetti - Citrus aurantifolia
    Limetti virkistää ja nostaa mielialaa, vahvistaa hermoja sekä selkiyttää tunteita ja hengitystiehyeitä. Limetti lievittää myös hyönteisten pistoja. 

    Mandariini - Citrus reticulata
    Mandariini tuo iloa ja aurinkoa elämään. Mandariiniöljy on hellävarainen ja lempeävaikutteinen, ja se sopii myös lapsille särkyä ja levottomuutta lievittämään. Odottavilla äideillä se ehkäisee raskausarpien muodostumista. Mandariiniöljy virkistää ruoansulatusta ja lievittää vatsakipua. 

    Meirami makea
    Hellävaraisten öljyjen sarjaan kuuluva meirami on lempeästi lämmittävä, hermoja vahvistava ja elimistöä elvyttävä. Meirami lisää toimintatarmoa ja aktiivisuutta. Se auttaa herkkähermoisuuteen ja sillä on hoidettu ihmissuhteisiin liittyviä vaivoja. Meiramiöljyllä on astmaa ja hengityselinten ongelmia, ruuansulatusta ja vatsakipua helpottavia sekä ruokahalua tasapainottavia ominaisuuksia.

    Mirha - Commiphora myrrha
    Mirhan edistää mielenrauhaa, voimistaa henkistä tietoisuutta ja tasapainottaa tunnetiloja. Mirhasta on apua suunnan löytämisessä, kun kokee olevansa henkisesti jumissa. Se myös auttaa vapautuneen energian kanavoitumista uusiin tehtäviin. Mirhaöljy rauhoittaa hengitysteiden limakalvoja ja hoitaa ientulehdusta, ja on siksi tehokas ainesosa suuvesissä ja hammastahnoissa. Faaraoiden balsamoimisen lisäksi sitä on käytetty perinteisesti myös ihon kutinaan, haavoihin ja sienitulehduksiin.

    Muskatellisalvia - Salvia sclarea
    Muskatellisalviaöljy hoitaa gynekologisia ja hormonaalisia vaivoja: lievittää kuukautiskipuja, säätelee kuukautisia, hoitaa valkovuotoa, vaihdevuosivaivoja ja tasapainottaa mielialavaihteluja. Afrodisisenä öljynä se vahvistaa myös miehiä fyysisesti, seksuaalisesti ja hermostollisesti. Aktivoi unien muistamista ja niiden näkemistä, yhdistää takaisin mielikuvitusmaailmaan. Rauhoittaa paniikki- ja shokkitiloissa.

    Mustapippuri - Piper nigrum
    Mustapippuriöljy lisää toimintatarmoa ja puhtia. Se vaikuttaa tehokkaasti reumakipuun, lihasjäykkyyteen ja kylmyyteen, sekä fyysiseen että tunnepuolen. Mustapippuri vahvistaa itsepuolustusasennetta, rohkaisee, edistää henkistä keskittymistä ja motivaatiota. Annostellaan varoen.

    Myrtti - Myrtus communis
    Lempeä myrtti sopii hoitamaan ja puhdistamaan hengitysteitä eritoten lapsilla. Se puhdistaa myös tupakoivan ihmisen keuhkoja. Myrttiöljyllä hoidetaan rasvaista, suurihuokoista ja akneihoa. Myös peräpukamien hoidossa sitäMyrttiöljy on hermoja vahvistavaa, siirtymävaihessa elämään lohtua ja rauhaa tuova.

    Mänty - Pinus sylvestris
    Mäntyöljy raikastaa ja suojaa tartunnoilta, koska se on voimakkaasti antiseptinen ja desinfioiva. Se avaa ja vahvistaa hengitysteitä limakalvoja supistavana ja limaa irrottavana. Öljyä voi polttaa tuoksulampussa tartuntatautien aikana ja käyttää hieronnassa öljysekoituksena hengityselinten hoidossa. Mänty myös puhdistaa huoneilmaa.  Psyykkisesti mänty lisää sisua ja kestävyyttä, nöyryyttä, itseluottamusta, toisten huomioonottamista ja hyväksyntää. 

    Neilikka - Syzygium aromaticum
    Mausteneilikkaa on perinteisesti käytetty hammassärkyyn ja -tulehduksiin antiseptisten ja kipua lievittävien ominaisuuksiensa vuoksi.  Neilikka virkistää mieltä ja vahvistaa fyysisesti ja henkisesti. Sitä on käytetty psyykkisten ongelmien, kuten äititrauman, psykoosin ja pelkojen hoitoon. Neilikkaa ei käytetä kylpyihin.

    Neroli - Citrus aur.v.amara, Bigar.
    Huumaavan tuoksuinen appelsiininkukka eli neroli tarjoaa hoitoa masennukseen, pelkotiloihin, ahdistukseen, hermoston ylirasitukseen, stressiin sekä unettomuuteen. Neroli rauhoittaa jännitystilanteissa, lievittää sydämentykytystä ja tyynnyttää mieltä. Neroliöljyä käytetään myös ihonhoidossa: ihosolukkoa voimakkaasti uusivana se auttaa ihoa säilymään kimmoisana ja ehkäisee ryppyjen syntymistä. Se myös suojaa herkkiä ihmisiä, jotka ovat alttiita ympäristön negatiiviselle vaikutukselle. Neroli myös edistää luovuutta, vapauttaa ilmaisua ja auttaa insipiraation löytämisessä.

    Palmarosa - Cymbopogon martinii
    Voimakkaan tuoksuinen palmarosa on antiseptinen eteerinen öljy, jota käytetään ihonhoidossa. Se suojaa, korjaa ja kosteuttaa ihoa sekä tasapainottaa talineritystä. Palmarosa kirkastaa ajatuksia ja havaintokykyä, vahvistaa itsetuntoa sekä kohottaa ja keventää mielialaa. 

    Patsuli - Pogostemon gablin
    Antiseptinen, tulehduksiin ja sieniin tehoava eksoottisen tuoksuinen patsuli myös poistaa nesteitä ja vähentää ruokahalua. Maanläheinen öljy myös maadoittaa unelmoijia. Patsuliöljy antaa voimia, kirkastaa mieltä, virkistää ja vahvistaa. Patsuli on myös afrodisinen öljy, joka auttaa vapautumaan, kohtaamaan omaa seksuaalisuuttaan ja voi olla avuksi seksuaaliseen kyvyttömyyteen.

    Petitgrain - Citrus aur.var.amara
    Karvasappelsiinin lehdistä, oksista ja pikkuhedelmistä, 'jyväsistä' saatava petitgrainöljy soveltuu psyykkisistä syistä johtuviin hengityselinten ja verenkierron ongelmiin, rauhoittaa hermostoa ja piristää mieltä. Petitgrain myös laukaisee lihaskouristuksia ja helpottaa sekä fyysisissä että psyykkisissä jännitystiloissa. Sopii ihmisille, jotka ovat tukossa, joustamattomia ja taipuvaisia nivelsairauksiin.

    Piparminttu - Mentha piperita
    Piparminttuöljy stimuloi fysiologisia toimintoja, voimistaa kehoa, auttaa pahoinvointiin, vatsa- ja ilmavaivoihin, päänsärkyyn ja hermostuneisuuteen. Piparminttu myös tehostaa vastustuskyvyn toimintaa, ehkäisee tartuntoja ja pikaistaa paranemista. Eukalyptuksen kanssa se sopii hyvin vilustumisen, flunssan ja hengityselinten hoitoon, limaa irrottavana ja limakalvoja vahvistavana. Sen tuoksu lisää keskittymiskykä, kirkastaa ajatuksia ja virkistää muistia. Käyttö myös lisää anteliaisuutta ja auttaa pääsemään eroon vähemmyydentunteesta.

    Rosmariini - Rosmarinus officinalis
    Rosmariini stimuloi lisämunuaiskuorta ja kortikolin tuotantoa, kiihdyttäen aineenvaihduntaa ja edistäen stressinsietokykyä. Se myös parantaa verenkiertoa ja ruoansulatusta, hoitaa reumatismia ja kipuja. Rosmariiniöljy tekee valppaaksi ja virkeäksi, virkistää muistia ja poistaa väsymystä monella eri tasolla. Siitä on apua henkiseen väsymykseen, ajatustyöhön ja päänsärkyyn. Rosmariinilla hoidetaan myös hengityselinoireita, astmaa ja yskää.

    Ruusu
    Ruusu, kukkien kuningataröljy ja sielun palsami, luo harmoniaa, rakkautta, rauhaa ja tasapainoa. Se lievittää surua, huolia ja masentuneisuutta. Se auttaa naisia, joilla on epävarma naisellinen identiteetti tai hormonaalisia vaivoja ja niistä aiheutuvia tunneongelmia. Ruusu on myös ikääntyvälle iholle sopiva, uudistava ja ryppyjä silottavan ominaisuutensa ansioista.

    Salvia - Salvia lavandulaefolia
    Espanjan salvia on lempeämpi vaihtoehto tujonia sisältävälle salvia officinalisille. Espanjalaiset pitivät rohtoa keskiajalla kaiken parantavana, mm. rutolta suojelevana. Salviaöljyssä on kasvihormoneja, ja sillä säädellään kuukautisvuotoa, lievitetään vaihdevuosivaivoja ja ehkäistään valkovuotoa. Salvia vaikuttaa myös tyrehdyttävästi maidontuloon. Se vahvistaa psyykkisesti tunne-elämältään herkkiä, rentouttaa ja ehkäisee ärtyisyyspuuskia.

    Santelipuu - Santalum album
    Eksoottinen santelipuu herättää ilon ja onnen tunnetta, tasapainottaa ailahtelevaisuutta, rohkaisee luovuuteen ja karkoittaa pelkoja. Öljy vahvistaa sisäistä näkemystä ja herkistää henkiselle kasvulle. Ihonhoidossa sitä käytetään herkälle ja ikääntyvälle iholle, allergioissa, tulehduksissa ja sieni-infektioissa. Santelipuu hoitaa myös virtsatie- ja sukuelintulehduksia.

    Seetri, setripuu - Cedrus atlantica
    Antiseptinen ja limakalvoja rauhoittava setriöljy lievittää keuhkoputkentulehdusta, kurkkukipua ja yskää. Sillä hoidetaan myös ihosairauksia kuten psoriaasia, sieni-infektioita, ihon kutinaa, rasvaista ihoa ja päänahkaa, hilseilyä sekä pälvikaljuisuutta. Seetrin tuoksu karkoittaa  lentäviä ja ryömiviä eliöitä etenkin sitronellan kanssa tehokkaasti. Seetri käytetään meditoinnissa, se kokoaa ja keskittää ajatukset ja auttaa saavuttamaan tasapainon ja tunteen elämän hallitsemisesta. 

    Sitruuna - Citrus limonum
    Sitruuna poistaa epämiellyttää hajua mm. tupakantuoksuisesta huoneesta. Sitruunan eteerinen öljy vaikuttaa parantavasti työtehoon, koska se auttaa keskittymään ja stimuloi älyä. Se edistää ruoansulatusta ja parantaa verenkiertoa. Sillä on suotuisia vaikutuksia myös selluliitin ja suonikohjujen hoidossa.

    Sypressi - Cupressus sempervirens
    Sypressiöljy on muutosten öljy, joka lohduttaa menetystilanteissa, eron hetkellä. Sypressi edistää viisautta ja kypsyyttä surun kautta ja antaa voimaa. Se auttaa sopeutumaan myös muihin muutoksiin, kuten työpaikan tai asunnon vaihdokseen. Fyysisellä tasolla sypressiöljy säätelee kehon nestetasapainoa, vähentää turvotuksia, selluliittia, lievittää laskimoiden ja imusuonien tukkeumia, vastustaa infektioita ja lievittää flunssan oireita.

    Tea tree, teepuu - Melaleuca alternifolia
    Tea tree eli teepuuöljy on yksi aromaterapian monikäyttöisimpiä öljyjä, joka tuhooa bakteereita, sieniä ja viruksia. Se voimistaa vastustuskykyä ja nopeuttaa paranemista. Se soveltuu hyvin käytettäväksi hyönteisten pistoihin ja puremiin, haavoihin, ihottumiin, känsiin, paiseisiin. 

    Ylang ylang - Cananga odorata genuina
    Viettelevän makean tuoksuinen ylang ylang vaikuttaa stressiin liittyviin psykosomaattisiin vaivoihin kuten korkeaan verenpaineeseeen, sydämentykytykseen tyynnyttämällä ja rentouttamalla. Se rauhoittaa ja kohottaa mieltä, lievittäen suuttumusta, kireyttä, unettomuutta. Lemmenkukka ylang ylang levittää tuoksullaan rakkautta, empatiaa ja seksuaalista mielenkiintoa. Sillä lievitetään myös seksuaaliongelmista johtuvia ahdistuksia, pelkoa ja epävarmuutta. Myös mustasukkaisten ihmisten tunteidenpurkauksia ehkäisevästi sen sanotaan vaikuttavan. Hiustenhoidossa ylang ylangia käytetään hoitamaan kuivia hiuslatvoja, ehkäisemään hiustenlähtöä ja antamaan kiiltoa.
     
    Lähde: Aduki Oy
     
    Luontoemon eteeristen öljyjen valikoima

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.