Refluksi
minnasaari1
minnasaari1

Refluksi

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • Lue alta

Ohjeet

    Suositellut ruokaryhmät refluksista kärsiville

    Refluksista kärsivien tulisi syödä tai välttää seuraavia ruokaryhmiä:

    Meijerituotteet: suosittelemme laktoositonta maitoa, rasvatonta jogurttia ja rasvatonta maitoa. Tuotteet, joita pitäisi välttää, ovat kaakao ja täysrasvainen maito.

    Kasvikset: kaikki ovat sallittuja, paitsi tomaatti.



    Hedelmät: suosittelemme syömään omenoita, meloneita, mansikoita, banaaneita, persikoita ja päärynöitä. Vältä sitrushedelmiä (viinirypäleitä, ananaksia, appelsiineja, greippiä ja sitruunoita).

    Leipä ja viljat: suosittelemme syömään vain sellaista leipää, jonka valmistuksessa on käytetty vähärasvaista maitoa, ja välttämään täysrasvaisesta maidosta valmistettuja leipiä.

    Liha: suosittelemme vähärasvaista lihaa, kalaa, kalkkunaa ja kanaa. Vältä pekonia, kanannahkaa, kylmää tai rasvaista lihaa.

    Rasva ja öljyt: rasvaiset ja öljyiset ruuat eivät ole suositeltavia, erityisesti jos rasva on eläinperäistä.

    Jälkiruuat ja makeiset: alle kolme grammaa rasvaa sisältävät jälkiruoat ja makeiset ovat sallittuja. Pyri välttämään suklaata ja jälkiruokia, joissa on paljon rasvaa tai öljyjä.

    Juomat: kofeiinittomat juomat, tee (ei minttutee), mehut (poislukien sitrusmehut) ja vesi ovat kaikki suositeltavia. Pyri välttämään alkoholia, kahvia, minttuteetä ja mineraalijuomia.

    Keitot: ainoastaan vähärasvaiset keitot ovat suositeltavia. Sinun tulisi välttää kanakeittoa, kermaisia sosekeittoja tai keittoja, joissa on maitoa.



    Luonnolliset hoitokeinot refluksiin

    Löydät parhaat luonnolliset hoitokeinot refluksin hoitoon seuraavasta listasta:

    Omenaviinietikka: lisää kaksi ruokalusikallista tai 10 ml kupilliseen vettä. Sekoita se hyvin ja juo kolme kertaa päivässä.

    Porkkana- tai kaalimehu: sinun pitäisi juoda kupillinen päivässä.

    Ruuansulatusta tehostavat kasvit:voit hyödyntää rosmariinia, laakeria, salviaa tai timjamia höysteenä tai mausteena päivittäisillä aterioillasi.

    Papaija: syö tätä hedelmää joka päivä, erityisesti aamulla. Se auttaa sinua sulattamaan proteiineja.



    Ruokasooda: teelusikallinen liotettuna lasilliseen vettä helpottaa oireita.

    Inkivääri: leikkaa muutamia paloja inkivääriä ja keitä runsaassa vedessä muutamia minuutteja. Juo se teen tapaan ja lisää hunajaa makeuttamiseen.



    Mantelit: niiden tulisi olla raakoja. Tämä auttaa tasapainottamaan vatsan pH:ta ja myös sisällyttämään ruokavalioosi kalsiumia, jos et voi juoda maitoa.

    Aloe vera: juo 60 ml aloe veraa veden kanssa joka päivä.

    Lämmin sitruunavesi: juo sitä tyhjään vatsaan 15 minuuttia ennen aamupalaa tasapainottaaksesi ruuansulatusjärjestelmän happotasoja.

    Kamomillatee: se kontrolloi refluksin oireita. Voit myös käyttää rohtosarviapilaa.

    Päivittäiseen ruokavalioon voi kuulua punaisia omenoita, inkiväärijuurta, basilikanlehtiä, yrttiteetä, fenkolinsiemeniä, keltaista sinappia ja suolakurkkua.

    Ohjeet askel terveyteen sivulta itselle muistiin laitettu

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.